Skjønne Rovinj

Rolig, lite, hyggelig, stille, bråkete, vakkert, nydelig, folksomt, energisk.. ja, dere leste riktig - byen er stille og rolig, men også bråkete og energisk. Etterhvert ble det flere og flere mennesker å bane seg gjennom i de trange, brosteinsbelagte gatene, men samtidig var stemingen så rolig og avslappet. Ingen stresset, men trasket rundt med en is i hånden og tok livet med ro. Og alle var så hyggelige! Spesielt kelnerne, da. Ga oss komplimenter, snakket litt norsk til oss (han klarte å si takk!) og spurte til og med meg om facebook'en min. Haha, han fikk ikke den, men hyggelig var det da! Utrolig hvor lite åpne og hyggelige vi er her i Norge til hverandre i forhold til det de var der. 

Jeg elsket å gå i gamlebyen på de nesten polerte brosteinene, der man så vidt kunne skimte den blå himlen der oppe mellom de høye veggene. Der det av og til hang en klesvask til tørk på en snor eller en liten gjeng sultne katter som ble matet av en gammel dame.


Jeg elsket det rolige, klare vannet om kvelden og sola som gikk ned borte i horisonten. 
Den laange stranda med de deilige timene på solsenga i solsteken, etterfulgt av et deilig bad i det helt klare vannet.
Og ellers; havna og båtene, de fargerike bygningene på rad, ISEN og muligheten til å kunne kle seg lett og sommerlig. Tusen takk til Live og familien hennes for at jeg fikk være med og oppleve en så fantastisk by! 

Hva synes dere om bildene jeg tok i Rovinj? Fin by, sant? Vært der?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits