another barcelona photo diary
La Pedrera rooftop


Universitetet i Barcelona
Godsaker på matmarkedet


Gatekunst


Skilpadder som Ellen og jeg så på vår lille rotur 


Parkliv ♥

Barcelona photo diary

Nå skal det sies at det er over en måned siden jeg var på denne turen, og det har skjedd mye som er verdt å nevne siden det, men likevel velger jeg å poste noen bilder. Det er også en stund siden jeg begynte på dette innlegget, så deler av den kommende teksten henger kanskje ikke helt på grep.

For noen uker siden var jeg i Barcelona, og jeg var der med Europaklassen i 4 dager der vi lærte om arkitektur og kunst. Det var så utrolig mye å se der at jeg tror jeg må tilbake en dag kun for å gå for meg selv i sakte tempo og se. På hver Europa-tur blir det mye løping for å rekke tidsfrister, og vi bodde til og med nederst i La Rambla; en lang, bred gate med boder der det gigantiske matmarkedet bestående av masse digg av frukt og sjokolade også befinner seg. Det hadde også en avdeling med blodige innvoller (det var ikke så digg). Hver dag måtte vi gå opp La Rambla, så det ble en del gåing (og løping for å komme til hotellet fortest mulig etter en lang dag). Bildet over er tatt midt oppe i folkemengden i La Rambla - en godt bevis på den store turismen som er i Barcelona i dag. Det jeg kan si om været, siden jeg har funnet ut at det har veldig mye å si for en tur, så kan jeg egentlig ikke klage. Sola tittet fram hver dag, men aller mest på onsdagen. Deilig og litt stas med skille, må jeg innrømme. 


Heldigvis var det mulig å komme seg bort fra de svære folkemengdene, og spasere i gamlebyen.


Det er flere muligheter for å komme seg oppover i Barcelona, og her kan man skimte utsikten i enden av gaten.


På toppen! Her så vi La Sagrada Familia for første gang, og til og med fra denne avstanden kunne vi se at hun ikke akkurat var oppskrytt.


Er det én ting vi fant ut i Barcelona om arkitekturen, er det at Antoni Gaudi står bak de aller fleste, kjente kunstverkene. Som dette taket. Det var ikke vanskelig å forstå hvor han hadde satt sine spor, da arkitektstilen hans er som det vist på bildet over. Det var mange rare former, omtrent ingen rette linjer, og mye inspirert av dyreriket.


Som den kjente salamanderen laget i mosaikk plassert i Parc Güell.


Alle som har vært i syden har kanskje lagt merke alt til det merkelige som finnes når det kommer til utvalget av is. Redbull- og Hello Kitty-is?! Favoritten ble Nutella. Yum.
Det fantastiske matmarkedet. Omtrent alt som finnes av frukt, nøtter, sjokolade, kjøtt, bær, krydre... det på bildet over er MARSIPAN! Pølser, sushi, epler, pariserloffer... WOWJeg har flere bilder jeg kunne tenkt meg å poste, men det for bli i et annet innlegg. En bildedagbok kan bare bli så langt, tror jeg. Jeg beklager for det meste til meg selv  at innlegget kanskje ble litt rotete, og at det kanskje ikke alltid blir som jeg har tenkt. Denne bloggen har jeg først og fremst fordi jeg prøver å opprettholde kjærligheten min for fotografi, selv om kameraet en gang i blant kan bli nedprioritert. Jeg er 18, jeg har lappen, det er sommerferie og jeg ser frem til fine uker.   

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits