dublin '13 photo diary


- Oscar Wilde, på minnesmerket hans der det også ligger en statue av han på fjellet.I mars 2013 dro jeg med Europaklassen til Dublin i Irland, og dette var vår andre tur etter Berlin. Det var en uke med snø og iskald vind, men det var også dager der vi gikk langs elven i sola med solbrillene på og en is i hånden. Dublin er en så vakker by, og det var så mye fint å se og så mange motiver å ta bilder av. Det er så mye særegent ved denne byen (også landet generelt) - som de fargerike dørene, arkitekturen, språket, kunsten, historien, kulturlivet og været(!). De har en så rik og sterk kultur, noe som er veldig fascinerende. Vi besøkte Malahide Castle, Trinity College, the Temple Bar, den norske ambassaden og National museum. Vi gikk også rundt i byen og så på kunst, arkitektur og statuer. En av dagene besøkte vi også en katolsk jenteskole der vi virkelig kunne kjenne på kulturforskjeller. Det var ganske rart å komme gående inn i en klasse fylt med jenter med lange, tykke, grønne skjørt og skjorter, mens du selv var kledd i jeans og genser. Jeg vet ikke om noen av jentene var litt småfrekke eller om det rett og slett ligger i deres natur å si noe slikt, men flere av dem var veldig rett frem og fortalte oss ting som at vi så 14 år ut eller at noen av oss var veldig lave. Møtet her klaffet altså ikke like bra som i Berlin, dessverre. Men det var så klart også flere hyggelige irske jenter på skolen som var veldig hyggelige å snakke med. 

Det som er så koselig med disse turene er at vi i tillegg til å lære masse, koser oss også skikkelig hele tiden. Vi drar på kafeer, vi spiser på restaurant, vi ler og snakker på buss/fly/trikk/taxi/tog-turene, og, ja, det er bare en veldig fin og engasjert stemning. På tur får vi oppgaver som å snakke med den lokale befolkningen, og noen av oss har fått prøve seg på fremmedspråket sitt også. Jeg elsker å snakke engelsk med fremmede, og det er så mange koselige mennesker vi har møtt på som har hjulpet oss med oppgavene våre, men også med å finne veien til primark. Og ved å spise, lytte, snakke, lukte og se, så lærer vi så ufattelig mye mer om en kultur enn om vi skulle lest det i en lærebok. Jeg er så glad for at jeg er med i denne klassen, for det har gjort videregående så utrolig mye mer motiverende og spennende.

Nå har vi besøkt Berlin, Dublin og Barcelona, og om ikke mange uker drar vi på vår aller siste tur. Og den skal gå til ♥ ROMA ♥ Jeg gleder meg sånn til å reise, ta bilder, spise pizza og is med en helt sinnsykt god samvittighet, og skape flere minner. Også lover jeg, mest meg selv, å poste bilder kort tid etter jeg har kommet hjem. Jeg kan virkelig ikke la det gå 1 og et halvt år igjen, for det er faktisk ganske flaut. 

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits