blurDette bildet var egentlig et mislykket et, men jeg likte det litt likevel. Det representerer dagen min ganske bra, for i dag har jeg hatt så mange ting på listen min at ting ble litt skurrete til tider. I morgen reiser jeg nemlig til Trondheim med familien min for å feire lillesøsteren min sin konfirmasjon der med vår trønderfamilie. Så nå er antrekket komplett, den lille kofferten nesten ferdigpakket og neglene tørker i dette øyeblikk. Jeg gleder meg til god mat, men først og fremst kakene (ingen kan vel si meg i mot der; kakene er ofte høydepunktet på alle konfirmasjonsfester). Håper vi får fint vær, men en fin dag blir det nok uansett.

back to school buysSelv om det hvert år er ganske kjipt å starte på skolen igjen, så elsker jeg alltid å kjøpe litt nye ting til skolestart. Jeg vet det ikke bare er jeg som alltid er veldig inspirert på starten av hvert skoleår og har denne gangen planer om å holde orden i sakene. Derfor hjelper det litt med noe nytt i skolesekken og i penalet! I år kjøpte jeg meg til og med ny sekk, og denne fant jeg på carlings. Jeg sto der i laang tid å prøvde å bestemme meg for enten svart eller denne med mønster. Jeg endte opp med å være litt vågal og gå for den litt mer unike. Da jeg skulle finne notatbøker, hadde jeg egentlig tenkt å kjøpe de mest vanlige og kjedelige, men da jeg så de brune og grå, tenkte jeg at de ville passe perfekt til sekken, haha. Derfor måtte jeg også ha de gule blyantene med rødt viskelær på toppen. Fra før av har jeg også et brunt skinnpenal, så jeg synes at alt dette går skikkelig bra sammen. Litt oldschool stil på det, og det liker jeg. Ellers kunne jeg ikke gå forbi den lille "yes you can"-notatboka uten å ta den med meg. Denne tenker jeg å bruke til planlegging av diverse lekser og prøver. Jeg ser for meg at jeg kommer til å trenge et motiverende "yes you can" fra notatboken min noen ganger i løpet av dette året.

dott, denim & grått

I dag forsøkte jeg meg på noen antrekkbilder, og det er det jo en stund siden sist jeg gjorde. Forskjellen er at jeg nå har fjernkontroll til kameraet, så jeg slipper å mase på lillesøster eller Mathilde. Så jeg tok nå med meg stativet ut foran garasjen og håpet på at ingen skulle gå forbi. Da jeg kom inn igjen og så gjennom bildene, så jeg at jeg hadde klart å kutte skoene litt, det stakk litt hår ut av dotten og kragen sto opp på de siste bildene. Så perfekte ble de ikke, haha, men det kommer vel etter litt trening. Så uansett! I dag hadde jeg på meg en grå kjole fra h&m med en olaskjorte fra carlings. Også ble det høye, grå og skikkelig slitte converse og en dott på hodet. Smykket fikk jeg i 18-årsgave fra pappa. 

Så spør jeg litt nervøst; hva synes dere?

details

Noen bittesmå detaljer fra hva jeg hadde på meg da jeg var i bursdag på lørdag. Et grått skjørt, en hvit v-topp, et armbånd med masse, små blomster og røde negler. Skjørtet er fra h&m, mens toppen og armbåndet er fra bikbok. 

I dag var første skoledag for meg og, og vi har heldigvis en rolig start på uken. I dag var det bare informasjon og utlevering av bøker, og i morgen skal jeg kun møte opp på skolen til en kontaktlærersamtale. Jeg skal også levere ut noen flere jobbsøknader, så får jeg satse på at jeg får napp snart. 

throwback to paris


Jeg tittet litt i albumene mine på jakt etter noe å dele med dere i dag, og jeg kom på at jeg har noen flere bilder fra februar da jeg var i Paris på språktur med franskklassen. Disse er tatt med iphone, og det er de jeg synes er de koseligste. Mathilde og jeg bodde i samme familie, og sammen utforsket vi Paris. Vi hadde begge vært der før, men ikke bare oss to på egenhånd. Åh, jeg savner stemningen så mye!! Paris er virkelig noe helt eget - ikke bare på dagen, men også på kvelden. Jeg savner spesielt de tidlige morgenene da vi gikk til metroen og videre mot skolen. Det var allerede mange mennesker i gatene, og det var en slags stresset atmosfære, men så absolutt ikke på en dårlig måte. Noen sto ved trappene til metroinngangen og solgte dagens avis, andre hadde allerede åpnet de små bakeriene sine der det luktet godt av nystekt bakst. Jo, det må nok være Paris om morgenen jeg savner aller mest. Vi fikk veldig mye fritid av familien vår på kvelden, så vi tok metroen i alle retninger og prøvde å se så mye som overhode mulig. Vi avsluttet turen med å sitte foran eiffeltårnet da det blinket i noen minutter. Akkurat det øyeblikket er noen av mine aller beste minner, for det var så utrolig koselig å sitte der sammen med Mathilde. Vi er jo så glad i det franske språket og, så å kunne prøve seg i Paris på egen hånd var skikkelig gøy. Vi ville ikke dra hjem! Jeg håper vi får til en tur sammen snart igjen. 

endelig

Image and video hosting by TinyPicI dag sjekket jeg postkassa to ganger før jeg dro og hentet søsteren min, og da vi kom tilbake, kjørte vi forbi postmannen. Jeg ble skikkelig spent, men prøvde å unngå å bli skuffet, så jeg sjekket helt hverdagslig om det tilfeldigvis var kommet noe til meg. Og det hadde det!! Hentelapp fra platekompaniet!! Jeg må bare beklager hvis noen der ute var på kanten til å bli gale av all denne spenningen, men siden jeg har blitt så hekta på One Tree Hill (og jeg vet jeg er sent ute - de fleste av mine venner så på denne serien i løpet av sine år på barneskolen), måtte jeg rett og slett bare eie samleboksen. Det er bare noe med det. Tenk at jeg kan se de magiske øyeblikkene mellom Naley og Leyton (vet ikke om det er en greie, haha..) når jeg vil, og det kan jeg forhåpentligvis for resten av livet mitt (så lenge DVD-spillerne ikke forsvinner for godt, da, som Mathilde uttrykte kunne skje - plis nei). Og slik ser forresten jeg ut i dag - min favoritt- genser og frisyre for øyeblikket. Palmehåret får meg til å føle meg litt gammeldags, for slik gikk nemlig mamma da hun var ung (haha, det var ikke slemt ment, mamma!).

JeløyaI dag dro mamma, vofsen og jeg på søndagstur, som til og med var min idé, til Jeløya. Vi spiste på kafé og gikk en runde i skogen og litt langs sjøen. Veldig fint og utrolig idyllisk på Jeløya. Selv om jeg selv vil si jeg bor ganske på landet, så er det enda mer landet her ute. Store jorder, kornåkrer, blomsterenger, sjø og saltvannsluft, og tette, gamle trær med stammer som strekker seg til alle retninger. Det var veldig deilig og avslappende på en søndag som er ment til å være akkurat slik ♥ 

ekte sommer

Slik går det når Ellen og jeg er sammen, og jeg har tatt med kameraet. Vi har hatt en del shooter nå, fordelt på alle årstidene. I går var det så fint vær, og vi var kledd i lette og sommerlige klær og med null sminke på, så det passet perfekt til en sommershoot. Haha, det må være den morsomste hittil - det er lenge siden jeg har ledd så mye. Det ble ikke tatt så mange seriøse bilder her, nei. Jeg la ikke med de aller morsomste, for de tror jeg blir litt i det meste laget, haha! Det ble en lys og sommerlig redigering, og jeg synes resultatet ble morsomme bilder som representerer sommeren ganske bra.

Har du en favoritt blant bildene? 

yesterday night'sNoen bilder fra i går da jeg var på stranda med noen av jentene. Vi grillet pølser og satt og snakket mens sola gikk mer og mer ned og sjøen og himmelen skiftet farger. Stille vann og ikke noe vind; perfekt sommerkveld. Dessverre tok jeg ikke med meg bikini, ellers så ville jeg helt klart ha tatt et lite kveldsbad. Kveldsbad i slikt rolig vann i varm luft er helt klart noe av det beste jeg vet med sommeren. Det, og sommerkoteletter, potetsalat og mais. Ironisk at jeg verken tok kveldsbad eller grillet koteletter i går kveld, men det var skikkelig koselig uansett.

Klokka er halv ti, og det sier vel litt. Jeg har hatt en skikkelig daff dag - sovet ut og byttet på å ligge i senga og kose med hunden, og å ligge i sofaen og kose med hunden. Ganske deilig med en sånn dag. Ellers venter jeg på meldingen om at pakken min har kommet på posten - jeg kan snart ikke vente lenger. Jeg skal la dere vente i spenning på hva det er, hehe. Nå skal jeg ta på meg en ansiktsmaske som jeg ikke har prøvd før. Den er svart og man skal peele den av. Den skal tydeligvis dra med seg alt du har av skitt i huden din, så det blir spennende! Over og ut!

valldemossa

På Mallorca meldte vi oss på en utflukt som skulle gå til Valdemossa, Appelsindalen og båthavnen Puerto de Sóller. Valdemossa er en liten, gammel landsby som ligger i fjellkjeden La Sierra de Tramuntana, og den er spesielt kjent fordi Chopin bodde der en vinter. Vi spaserte gjennom trange, brosteinsbelagte smug der vi så hundrevis av blomsterpotter på og langs husveggene. Videre kjørte bussen langs kysten og mot byen Sóller. Der tok vi den kjente trikken ned til båthavnen, Puerto de Sóller. På vei kjørte vi gjennom appelsindalen, der vi så masse appelsintrær på rekke og rad. Utrolig idyllisk.
Hvis jeg husker og hørte riktig (guiden vår snakket nemlig en blanding av norsk, dansk og svensk, så det var en smule forvirrende til tider) så sies det at hvis du går baklengs gjennom hullet i fjellet, så skifter du kjønn.tusenfryd

Tusenfryd med lil'sis i grått vær. Ganske mange folk, så det ble en del kø-ståing. Noen år siden jeg har vært på tusenfryd sist, så jeg hadde sommerfugler både på loopen og speed monster. Heldigvis hadde vi varmet opp med huskene, og som alle andre ganger ble jeg i dag også overrasket da den fortsatte og fortsatte høyere opp i luften enn det jeg trodde den skulle. Digg følelse på starten av speed monster og i bakken på thunder coaster. Thunder coaster er nok favoritten min. På bildet av meg over hadde vi nettopp kommet fra super splash - derfor vannflekker og våt lugg, hvis noen skulle lure. Det som er så bra med å dra på tusenfryd med lil'sis, Ine, er at vi er begge enige om at vi aldri vil i det hele tatt tenke på å stelle oss i køen til verken spin spider eller jappen. Aldri.

11:04Siden lillesøster og jeg straks skal dra på tusenfryd, så syntes jeg den litt slitte, rutete skjorten min (/mamma sin) passet godt for anledningen. Den slår virkelig aldri feil. Favoritt!  

cool ★ drinks

I dag testet jeg den nye blenderen som jeg kjøpte på clas ohlson i går. Den er så praktisk og fin, for i motsetning til andre blendere, så lager du produktet i en fancy flaske som du kan ta med rundt. Jeg ble også skikkelig glad da jeg fant disse krusene i samme butikk. Skikkelig kule men også skikkelig hipster-glass. 

another barcelona photo diary
La Pedrera rooftop


Universitetet i Barcelona
Godsaker på matmarkedet


Gatekunst


Skilpadder som Ellen og jeg så på vår lille rotur 


Parkliv ♥

Palma Nova

Dette er noen bilder fra min families årlige sydentur til Mallorca. Denne gangen dro vi til Palma Nova, som ikke er så langt unna Palma. Tidligere har vi vært mest på østkysten, så det var på tide å se noe nytt. Palma Nova var et fint og rolig sted, selv om det faktisk var en del mennesker på stranden og på restaurantene. Partystedet Magaluf ligger jo ikke langt unna, så jeg hadde forventet et flertall av brisne, skandinaviske ungdomsgjenger, men neida, det var kun en stor gjeng britiske damer på utdrikningslag, som tilfeldigvis ble plassert rett ved siden av oss på en italiensk restaurant, som ble litt til bry. Stemning var det ikke mangel på, da! Så mye som jeg liker å ligge på stranden, så brukte vi mesteparten av dagene våre ved bassenget. For meg blir sand og salt litt mye i lengden, selv om det ikke er noe som kan sammenlignes som å bade i middelhavet. Jeg koste meg i 30 grader - som det forresten også var hjemme på denne tiden, søren - hver dag, spiste pizza, hamburger og hotell-restaurantens toast om hverandre, kastet ball i bassenget med søs som aldri fikk nok, ble litt solbrent her og der, og tok meg til og med råd til både manikyr og pedikyr på hotellets skjønnhetssalong. Luksus! Så der satt jeg med føttene i en balje, hendene på tørk og så sikkert ut som en spørsmålstegn. Damen kunne nemlig ikke ett ord engelsk, så hun snakket i vei på spansk, haha. Skulle ønske jeg hadde valgt spansk i stedet for fransk i det øyeblikket der! 

To kvelder tok vi også bussen inn til storbyen Palma:


La Catedral de Santa Maria!

Min opplevelse av Palma var mest ekstremt trange gater, masse folk og en litt dårlig pasta carbonara. Jeg tror Palma må oppleves på litt mer enn to kvelder! Det er kanskje også lurt å prøve å gjøre seg litt kjent på forhånd, for byen var virkelig ikke lett å forstå med det første. Vi var dessverre også litt uheldig med valg av spisested. Likevel en veldig fin by - mye gammelt og sjarmerende. Deilig sydentur, og veldig fornøyd.

Hvis du har vært på Mallorca en plass, så hadde det vært kjempekult å høre om dine opplevelser!

words to live byUansett hvor klisjé disse ordene er, så liker jeg at de henger på veggen i stua. Min favoritt er "do what you can with what you have". 

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits