bw

dublin '13 photo diary


- Oscar Wilde, på minnesmerket hans der det også ligger en statue av han på fjellet.I mars 2013 dro jeg med Europaklassen til Dublin i Irland, og dette var vår andre tur etter Berlin. Det var en uke med snø og iskald vind, men det var også dager der vi gikk langs elven i sola med solbrillene på og en is i hånden. Dublin er en så vakker by, og det var så mye fint å se og så mange motiver å ta bilder av. Det er så mye særegent ved denne byen (også landet generelt) - som de fargerike dørene, arkitekturen, språket, kunsten, historien, kulturlivet og været(!). De har en så rik og sterk kultur, noe som er veldig fascinerende. Vi besøkte Malahide Castle, Trinity College, the Temple Bar, den norske ambassaden og National museum. Vi gikk også rundt i byen og så på kunst, arkitektur og statuer. En av dagene besøkte vi også en katolsk jenteskole der vi virkelig kunne kjenne på kulturforskjeller. Det var ganske rart å komme gående inn i en klasse fylt med jenter med lange, tykke, grønne skjørt og skjorter, mens du selv var kledd i jeans og genser. Jeg vet ikke om noen av jentene var litt småfrekke eller om det rett og slett ligger i deres natur å si noe slikt, men flere av dem var veldig rett frem og fortalte oss ting som at vi så 14 år ut eller at noen av oss var veldig lave. Møtet her klaffet altså ikke like bra som i Berlin, dessverre. Men det var så klart også flere hyggelige irske jenter på skolen som var veldig hyggelige å snakke med. 

Det som er så koselig med disse turene er at vi i tillegg til å lære masse, koser oss også skikkelig hele tiden. Vi drar på kafeer, vi spiser på restaurant, vi ler og snakker på buss/fly/trikk/taxi/tog-turene, og, ja, det er bare en veldig fin og engasjert stemning. På tur får vi oppgaver som å snakke med den lokale befolkningen, og noen av oss har fått prøve seg på fremmedspråket sitt også. Jeg elsker å snakke engelsk med fremmede, og det er så mange koselige mennesker vi har møtt på som har hjulpet oss med oppgavene våre, men også med å finne veien til primark. Og ved å spise, lytte, snakke, lukte og se, så lærer vi så ufattelig mye mer om en kultur enn om vi skulle lest det i en lærebok. Jeg er så glad for at jeg er med i denne klassen, for det har gjort videregående så utrolig mye mer motiverende og spennende.

Nå har vi besøkt Berlin, Dublin og Barcelona, og om ikke mange uker drar vi på vår aller siste tur. Og den skal gå til ♥ ROMA ♥ Jeg gleder meg sånn til å reise, ta bilder, spise pizza og is med en helt sinnsykt god samvittighet, og skape flere minner. Også lover jeg, mest meg selv, å poste bilder kort tid etter jeg har kommet hjem. Jeg kan virkelig ikke la det gå 1 og et halvt år igjen, for det er faktisk ganske flaut. 

hvitt, grått & svartFor en fin stemning det var i klasserommet i dag da alle snudde seg og så ut av vinduet. Noen med store sukk, men også andre - inkludert meg - med et lite gledesutrop. 16. oktober er første snødag i år. Jeg tviler på at det holder seg, men det blir med ett så mye koseligere å sitte innendørs og se ut på snøfnuggene som daler ned. Dette er hva jeg har på meg (eller hadde, nå skal jeg på fotballkamp, så da blir det vel å kle på meg litt mer) i dag. Jeg liker veldig godt kombinasjonen av hårdott, skjørt og store skjerf - det er så fint, men fremst av alt skikkelig komfortabelt. 

Hva synes dere?

wanderlustEtter å ha lest innleggene til Frida om reisen hennes til Kina, som dere virkelig bør sjekke ut her, sitter jeg her og kribler etter å reise. I dette øyeblikk har jeg skikkelig lyst til å reise ut, til nesten hvor som helst, ta bilder, møte mennesker, smake mat, se landskap, ta enda mer bilder og leve i en annen kultur for en liten stund. Bildet over tok jeg i Dublin for ett og et halvt år, på Trinity College (som jeg forresten enda ikke har postet ett eneste bilde fra, noe jeg virkelig vil og må snart). 

Hvis du kunne velge hvor som helst som du kunne ha reist til akkurat nå, hvor ville det vært tror du?

// tuva //Min gode, gode venn Tuva og jeg kjørte til en forlatt gård for ca en uke siden for å ta bilder. Vi har vært venner siden hun flyttet inn i huset over gata for meg. Nå, ca 17 år senere, bor ingen av oss i den gata lenger, men likevel er vi fortsatt de to Tuva'ene når vi er sammen. Vi deler begge interessen foto, og vi har bestemt oss for å bli flinkere på å ta bilder sammen og komme med kreative ideer. Shootene våre er alltid helt hysterisk morsomme, og det er det jeg elsker. Heldigvis klarer vi å få til noen fine og seriøse bilder, men jeg må si at bildemappen består av mye annet også, haha. 

Her er ihvertfall et lite knippe av bildene jeg tok av Tuva for ca en uke siden. Jeg ble veldig fornøyd med lyset og fargene, selv om jeg ser at det ble litt forskjellig på bildene. Det var uansett et veldig fint lys å ta bilder i.

Hva synes dere?

høstferiens fine øyeblikkDet første bildet er fra mandag kveld i høstferien da Ellen og jeg mekket kyllingsalat, kjørte ned til sjøen og satt der til det ble bekmørkt med en skikkelig kosete katt som selskap. De andre bildene er fra dagen etter da vi satt, litt flere, i skogen rundt et bål og grillet pølser, mais og ostesmørbrød til midnatt. Begge disse øyeblikkene var skikkelig stemningsfulle, og jeg ville så gjerne poste de på bloggen så jeg kan se tilbake på de og unngå at de går i glemmeboken. Fine minner!

Oscarsborg

Noen bilder fra forrige helg da vi tok turen til Oscarsborg med båten. Jeg hadde aldri vært der, så det var ganske spennende å se alle kanonene og tenke på hvordan de faktisk ble brukt. Det var fint og høstlig å spasere rundt, men det var ganske greit å få servert pizza på kafeen også. Fin dag! 

Nå er høstferien over for min del, og den har blitt brukt på jobb, grilling, kino og innekos. Jeg føler jeg har manglet litt av den typiske høstkosen denne ferien, men jeg håper den blir å se mer av fremover. Jeg og Tuva hadde en interessant dag fredagen i starten av ferien som jeg kan fortelle om senere, haha. Det ble ihvertfall noen fine bilder, og jeg skal se og få postet dem snart. Håper alle har hatt en fin uke - uansett ferie eller ei! ♥

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits