stor hårstrikk og stjerner rundt halsenJeg elsker denne hårstrikken - den spriter sånn opp en helt normal hestehale. Den er også litt "gammeldags", eller hva jeg skal si, for jeg husker at jeg hadde flere sånne da jeg var liten. Jeg elsker også det nye smykket mitt i gull - så enkelt, men skikkelig søtt. 

HafjellNoen bilder fra vår tradisjonelle, årlige tur til Hafjell. Julebrusen fra Lillehammer smakte ekstra godt "i" Lillehammer, og den typiske skimaten var på plass. Vi var skikkelig heldige med været - det var sol og masse god snø. Likevel var det 16 minusgrader på slutten av dagen, så jeg holdt på å fryse av meg både fingre og tær. På hotellet koste vi oss med frokostbuffet (småpølser og vannmelon, yum), middagsbuffet og til og med fire-retters en kveld, badebasseng (som kunne vært varmere...) og film på TV på hotellrommet. For å oppsummere; en veldig fin tur som alltid. 

blogmas day twenty-four

Blogmas day twenty-four var i går, og jeg hadde en veldig koselig julaften med alle de faste tradisjonene. Det var lefse og varm sjokolade til Tre nøtter til Askepott, og jeg merker at jeg nyter lefsen og kakaoen (og generelt all mat i juletiden) mer og mer jo eldre jeg blir. Det er nok fordi man setter mer og mer pris på det andre og ikke bare gavene. Vi dro også i kirken, og der sang barne- og ungdomskoret. Det var så koselig å høre på dem, for jeg husker hver julaften da jeg sang i koret. De sang til og med "Himmelen i min favn", og den sang vi og - så det var ekstra rørende å høre på. Englene på bildet over lagde jeg og resten av jentene i koret jeg sang i for mange år siden, og de henger fortsatt i kirken! Skikkelig koselig.

Senere på kvelden ble det ribbe med diverse, riskrem og sjokolademousse, gaver og kaker. Jeg er så takknemlig for alle de fine gavene jeg fikk - jeg føler meg skikkelig heldig. Jeg håper alle hadde en fin julaften, og jeg sender varme tanker til alle som ikke har det så bra. 

Dette var det siste blogmas-innlegget, og jeg må si det har vært interessant å poste innlegg hver dag i desember. Jeg tror ikke å blogge hver dag er helt min greie, men det er veldig gøy å se tilbake på. Vanligvis husker ikke jeg hva jeg gjorde for to dager siden, så det er veldig greit å kunne sjekke hver eneste dag. Herfra tror jeg at jeg blogger når jeg vil, og når jeg faktisk har bilder jeg vil poste og kanskje til og med er litt stolt av. Jeg håper alle får en fin romjul! Jeg drar på fjellet i morgen - jeg ser skikkelig frem til frisk luft og masse snø.

blogmas day twenty-three

Lille julaften! Jeg er så heldig at jeg feirer to julaftener, så i dag startet jeg dagen hos mamma der det ble det julefrokost, tv-titting, pynting av huset og oss selv, pinnekjøtt-middag med riskrem til dessert, litt gaver og til slutt Kvelden før kvelden på tv. Jeg fikk altså en liten forsmak allerede i dag, og det var skikkelig koselig. De siste årene har det vært mangel på ordentlig julestemning for min del, men i år er den virkelig på plass! Det kan hende det har noe med at juleferien var ekstra etterlengtet i år. Som de første bildene viser, så krøllet jeg også håret mitt i dag. Jeg fikk endelig prøvd den nye krølltangen min (en julegave til meg selv, knis), og jeg ble så fornøyd. Jeg tenkte å vise den i et eget innlegg senere!

Senere på kvelden dro lillesøs og jeg opp til pappa, og der ble det juletrepynting og gløgg. Er det rart jeg har en overkokende julestemning, eller? Enda noen flere gaver er lagt under treet, og nå venter hodeputa. Jeg gleder meg til å våkne forsåvidt tidlig i morgen, og jeg gleder meg til alle tradisjonene våre, som lefse og varm sjokolade, Tre nøtter til Askepott, kirka og etterfulgt av nok en god julemiddag. I morgen er siste dag av blogmas - tenk på det, dere. Nei og nei. Klapp på skuldern! GOD JUL, og jeg håper alle får en fortreffelig dag i morgen. 

blogmas day twenty-two

Blogmas day twenty-two! Endelig, nå var det deilig å sette seg ned. I dag har jeg rushet enda litt mer på et kjøpesenter, og det var tydelig at det ikke bare var jeg som var sent ute i år også. Jeg sto i kø inn til kjøpesenteret, og i en enda lenger kø ut av parkeringshuset. Men nå ligger pakkene klare, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de ble seende ut. Jeg har aldri gått inn for å gjøre pakkene spesielt fine utenpå før, men i år kjøpte jeg inn noen små julekuler og til og med kongler, haha. Jeg synes det ble litt søtt!

I dag var jeg også vitne til noe helt fantastisk!! Jeg var på vei hjemover da jeg så skyer på himmelen i all slags farger - blå, gul, rosa, lilla, grønn, oransje.. Det første jeg tenkte var nordlys, men fenomenet heter visst perlemorsskyer. Jeg ble helt satt ut av hvor vakkert det var - jeg har aldri sett noe lignende. Håper jeg får se det igjen en annen gang, og da satser jeg også på at jeg har kameraet mitt i nærheten. Jeg tok noen bilder med mobilen som jeg tenker å poste senere.

Så noen av dere skyene? I morgen er det lille julaften, men jeg er så heldig at jeg skal feire en julaften i morgen også. Da blir det pinnekjøtt, riskrem og litt gaver. Nå er vi i gang! Ha en finfin lillejulaften!

blogmas day twenty (and twenty-one)På bursdagen min i mai fikk jeg en gave av Mathilde som skulle vise seg å være helt fantastisk. Hun hadde på forhånd sagt at det var en opplevelse som vi skulle dra på sammen, men jeg hadde absolutt ingen ide. Da jeg pakket opp esken, lå det en nøtteknekker der, og etter litt forvirring skjønte jeg det. Hvis det enda ikke helt klart for noen (haha), så var altså gaven min billetter til Operaen for å se Nøtteknekkeren! Vi dro inn til byen, pyntet opp i kjoler og greier, og vi vandret litt i Karl Johan. Vi dro også innom julemarkedet, og for en god stemning med lys, folk og lukten av nystekte vafler og brente mandler! Vi gikk etter hvert nedover mot Operaen, og da var det allerede begynt å bli mørkt. Hvis det er ett sted i Oslo som virkelig er fint, så må det være helt nederst ved vannkanten på Operaen. Utsikten over sjøen, himmelen og Color Line er så fin, og spesielt om kvelden. Innendørs fant vi etterhvert frem til knaggen vår i garderoben, og vi fant også til slutt inngangen til hovedsalen. Det var så mange folk der, men det var en spennende og forventningsfull stemning. Mathilde hadde valgt kjempefine plasser - vi satt omtrent i midten og helt bakerst. God oversikt! 

Når det kommer til selve stykket.. wow. Det første ordet jeg tenker på er vakkert. Danserne var helt fantastisk gode, og man skal ikke glemme musikken som det utrolig gode orkesteret spilte. Alt fra kostymene til scenen og til rekvisittene var veldig bra gjennomført, og det var flere scener som faktisk fikk meg skikkelig rørt. Jeg beundrer ballerinaer mye, og jeg ble så inspirert av å se på stykket. Det virker så lett for dem å bevege seg rundt i piruetter og hopp og løft, og måten de er på er så elegant og vakkert. Da jeg var liten, skulle jeg visstnok bli tre ting, og en av dem var ballerina. (Jeg skulle også bli frisør og russ - jeg vet riktignok ikke helt om hvordan rekkefølgen skulle være her. Russ er vel det mest sannsynlige her også, haha, ihvertfall for en liten stund!). Jeg ble så inspirert av danserne og musikken, at da jeg kom hjem, satt jeg og hørte på musikken resten av kvelden og danset litt rundt i stua. Jeg anbefaler virkelig å dra på noe kulturelt som dette - det er så fantastisk å se på mennesker som driver med det de elsker. Vi kunne se at musikerne koste seg og levde seg skikkelig inn i musikken, og det var veldig inspirerende å være vitne til. Så tusen takk til Mathilde for en så flott bursdagsgave, og jeg håper vi kan dra på flere slike ting sammen i fremtiden! ♥

Når det kommer til blogmas day twenty-one, så har jeg strevet rundt på et kjøpesenter i hele dag og fått unnagjort en hel masse julegaver. I morgen blir siste innspurt, og så blir det innpakking. Jeg har kjøpt inn litt diverse, så jeg gleder meg til å lage pakkene ordentlig fine utenpå også! I morgen kommer også storebror, så det blir koselig. God natt!

blogmas day nineteen

Blogmas day nineteen! I dag lagde jeg midtskill og flettet håret, pudret på et tonn med rouge i kinnene, tegnet på litt fregner og tok på meg Marius-genser og lang-nisselue. Det var temadag for russen på skolen, og vi møtte opp for å spise julefrokost og ha julequiz. Deretter var det sang og gåing rundt juletreet i kantina, så det var en koselig avslutning. Nå er det endelig ferie, og jeg ser skikkelig frem til å kose meg i to hele uker framover. Etter skolen tok Astfrid, Ellen og jeg bilder sammen ute i kulden. Det var iskaldt, men vi endte opp med mange koselige bilder. For et fint lys! Jeg tenker å poste noen flere bilder fra den lille shooten litt senere. 

Etterpå bakte vi (Ellen) skikkelig gode kanelboller. Det var deilig å komme inn i varmen igjen, og nystekte boller var jo midt i blinken. Litt senere dro jeg hjem igjen, og mamma hadde vært en engel og kjøpt taco. Ellers har jeg ligget på sofaen og sett på Big Bang Theory og Friends. Deilig med fredag og vissheten om at det ikke er noen viktige gjøremål på en god stund ♥

blogmas day eighteen

Siste skoledag er unnagjort! Nå er det bare kos med julefrokost utkledd som nisse igjen i morgen. I dag så vi til og med Love Actually på skolen, så nå begynner juletradisjonene å falle på plass. I kveld skal jeg jobbe til midnatt, noe jeg akkurat nå ikke ser så mye frem til, men det pleier å være greit når jeg kommer i gang. Det er alltid det å sitte å vente på å dra som er verst, haha.  

I dag er det iskaldt, så det ble ingen jumpsuit på meg. Det første jeg tenkte da jeg sto opp var å hoppe i noe liiitt varmere. Det er så fint at det er hvitt overalt - det lyser sånn opp i vintermørket. ♥

blogmas day seventeen

Blogmas day seventeen! I dag har vært en innholdsrik dag til tross for at jeg først var på skolen og deretter på jobb. Det har vært tegnekonkurranse i matten, flervalgstest i norsken (som gikk topp-topp) og Emil i Lønneberget i historietimen. På jobb pakket jeg ut noen nye varer, og derfor endte jeg opp med noen godbiter med hjem. Jeg kjøpte en skikkelig kul jumpsuit, og hvis jeg er ordentlig tøff, så kanskje jeg hopper i den allerede i morgen tidlig. 

Jeg benyttet sjansen til å poste flere av bildene som Tuva og jeg tok sammen i slutten av september. Jeg informerer om det opplagte; jeg har tatt bildene av Tuva, og hun har tatt de av meg. Jeg elsker bildene - de er så glade og lette. Skikkelig fint lys! Nå har snøen lagt seg på ny, så jeg håper vi kan få lagt inn en liten foto-session om ikke så altfor lenge igjen. 

blogmas day sixteen

 Blogmas day sixteen! (hææ) Skoledagen har vært nokså normal med engelsk, norsk og basketballturnering i gym. Det er lenge siden innsatsen min har vært på topp som i dag, men jeg merket at formen begynner å avta litt. Sånn går det når det plutselig er slutt på dans. Jeg tror jeg må vurdere å komme i gang på et treningssenter over nyttår. Nå skal jeg nyte ferien uten å vie trening en eneste tanke :-) 

I dag kom også noen deksler som jeg bestilte for en veldig god stund siden. Jeg synes det første er skikkelig kult, også liker jeg at det sier direkte at jeg har problemer - for hvem har vel ikke det? I dagens samfunn er det så viktig at man skal fremstille seg som et glansbilde, men det er så viktig å minne seg selv på at alle sliter med noe, og det er absolutt ingen som er perfekte. Flawsome, er det ikke det man sier? hehe. 

blogmas day fifteen

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er så trøtt for tiden, og jeg lurer på hvorfor altså haha! I dag har jeg tullet meg inn i den veldig gode strikkejakken min, og på skolen ble jeg ferdig med fremføring. I tillegg fikk vi vite at vurderingen vi egentlig skulle ha i morgen er blitt avlyst, og for en lettelse. Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle ha en skikkelig slappe av-dag etter skolen. Lillesøs og jeg var alene i kveld, så vi lagde kyllinggryte og spiste is til dessert. Det ble også pepperkakeKIRKE-pynting (det var tomt for vanlige hus, men altså, dette ble jo bare mer storslagent), julebrus og julemusikk. 

Og se på det andre bildet! Jeg var ute og tok noen bilder fra verandaen, da plutselig et rådyr dukket frem på linsa. Jeg får så vondt av de, håper den fant veien tilbake til skogen. God natt! 23:58 igjen gitt, ikke verst.

blogmas day fourteenBlogmas day fourteen, og jeg har drukket kakao med krem. Haha, jeg må nesten le litt av meg selv, for dette er faktisk det eneste bildet jeg har å komme med i dag. Jeg har også vært på elevforestilling der jeg for første gang har sittet som publikum. Det er rart å ikke lenger fyke rundt omkring i lokalet med sminke i ansiktet og sommerfugler i magen lenger, og jeg kjenner jeg blir litt trist når jeg tenker på det. Men jeg er så takknemlig for alle opplevelsene, fellesskapet og dansevenninnene mine. Vi har fått et veldig godt samhold over alle årene - spesielt etter danseturneen - og jeg kommer til å savne å se ansiktene deres hver onsdag og søndag. Takk for alle minnene ♥

Jeg merker at jeg irriterer meg over at jeg ikke finner tid nok til å ta fine bilder jeg er fornøyd med og klør etter å dele her på bloggen min, men det er noe som heter skole og fremtiden som ofte må prioriteres først. Apropos fremtidsplaner... hjelp.

(23:58 - det var innafor det!)

blogmas day thirteen
I går feiret vi Tuva sin 18-årsdag! Stikkord: taco, gaver, musikk, mimeleken, kaker, sjokolade, latter, prat. Nå har partybrillene gått rundt til alle jentene i gjengen, og nå har vi seks bursdag-polaroidbilder som vi etter hvert skal samle sammen til ett bilde. Året har gått skummelt fort - jeg husker så godt da Astfrid og jeg kjøpte brillene i slutten av januar, og det er snart ett år siden. Sprøtt! Gratulerer så mye med 18 år igjen til Tuva!  

blogmas day twelveI dag har vært en dag med hardt arbeid siden jeg sto opp. Nå er historieinnleveringen levert, og jeg ser frem til å legge hodet på puta. I dag fikk vi også endelig sett videoen fra danseturneen vår som vi var på i Latvia og Litauen i påsken, og filmen endte med å bli kjempefin. Jeg har valgt å ikke poste bilder og skrive så mye om barnehjemsturneen vår her på bloggen - for det første så var ikke jeg der for å ta bilder, og hele turen handlet om å være tilstede og lære noe av det. Turen gjorde skikkelig inntrykk på meg, og det kan hende jeg vil skrive noe mer om det i senere tid. Det jeg først og fremst ble minnet på på turen var at man skal være skikkelig takknemlig for de mulighetene man har her i Norge, og spesielt også at man skal sette pris på familien sin. Det er det nemlig ikke alle barn der ute som har. 

I morgen blir det seks timer jobb og rett på bursdag, så jeg informerer her nå om at blogmas day thirteen kommer på søndag. Haha, jeg vil ikke gi meg på dette jeg!! 

blogmas day elevenBlogmas day eleven! Sprøtt at vi er så langt ute i desember allerede. Jeg tenkte jeg skulle blogge nå isteden for i elleve-tiden, for kvelden min skal brukes på historieinnlevering. I dag fikk jeg krysset av en ting på lista, og jeg merker tyngden på skuldrene blir litt lettere. Jeg tror det blir ekstra deilig med ferie i år, når det føles ut som at jeg virkelig har fortjent det! 

Når jeg våkner en torsdag morgen, og ikke kan vente med å legge hodet ned på puta igjen, er det viktigste for meg å hoppe i noe skikkelig behagelig. Derfor ble det skjorta. Men jeg liker å kombinere den med et stramt skjørt, så ser jeg ikke helt ut som en pose. Også fortsetter jeg å låne lillesøs sin skikkelig kule olajakke - en varm olajakke som man kan bruke i desember?! Perfekt. Ha en fin kveld!

blogmas day tenI dag har en av mine aller beste venner bursdag, og det er selveste Tuva! Gratulerer så mye med dagen, jeg er så ufattelig glad i deg og i alle minnene vi to har sammen. Uten å høres for klisjé ut, så er det helt sprøtt hvor fort tiden har gått og at du nå faktisk er 18 år og myndig. Vi har vært bestevenner siden før vi startet på skoleårene, og vennskapet vårt har ikke endret seg noe - om ikke bare grodd sterkere og sterkere. Tuva er en fantastisk jente, og en utrolig god venn å ha. Hun er en god lytter, og hun har en sprudlende personlighet og en kreativ sjel. Jeg sa det til henne i dag, at hvis hun skulle vært et dyr, så måtte det ha vært en ugle. Tuva er den jeg kommer til hvis jeg virkelig trenger gode råd. Jeg har bare fine ting å si om henne, og jeg er sikker på at jeg kunne skrevet mange tusen flere ord, men det tror jeg blir litt vel i overkant, haha. 

Gratulerer med dagen, Tuva, jeg ønsker deg det aller beste! Klem ♥

blogmas day nine

Blogmas day nine, og jeg har prøvd mitt beste å dokumentere fine ting som skjedde gjennom dagen. Som den søte oppmerksomheten vi fikk klistret fast til engelsktentamenen vår, som ihvertfall ikke jeg ble veldig fornøyd med. Og den lille meldingen Mathilde skrev på frontruta mens jeg holdt på med skrapingen (jeg har kun en skrape, det var ikke fordi hun ikke ville hjelpe til - men det gjorde hun jo ♥). 

Pakken som jeg har gledet meg til kom endelig på døra. Også har julestjerna omsider kommet på plass i vinduet. Jeg føler jeg drukner i vurderinger, men jeg gjør mitt beste. 

(En dag av få ord.)

blogmas day eight

Det er blogmas day eight, og lasagnen i lunsjboksen gjorde skoledagen super! Det er noe med det å ha med en god lunsj som man kan se frem til, og dere vet; uten (god) mat og drikke så duger helten ikke (det har ihvertfall jeg erfart flere ganger). I siste timen satt jeg i et altfor opplyst klasserom, og så ut av vinduet der det allerede var på vei til å bli mørkt. Denne tiden kan være litt deprimerende, men jeg prøver å heller se det koselige i det; nemlig at man nesten blir tvunget til å tenne masse lys, og det er jo kos i seg selv.

Jeg gikk litt i skumringen med Mathilde, men etterhvert skiltes våre veier og jeg ble hentet av mamma fordi sekken min ble ødelagt (det høres ekstremt teit ut nå, men den ene reimen røk, og sekken var så tung å bære på.. så, ja, takk mamma). Mens jeg ventet sto jeg og beundret juletreet vårt og hvor fint det lyser opp. 


;-)

Senere på kvelden pakket jeg og lillesøs sakene våre, og vi dro til vårt andre hjem. Der hadde pappa vært så flink å pyntet huset litt utenfor, noe jeg synes er helt fantastisk. Haha, det blir veldig mye lys-snakk i dette innlegget, men jeg bare elsker lys, jeg gitt. Ellers så er flax-kalenderen på plass ved siden av senga, lys-snøballene på pianoet og juleduken på spisebordet. Det var også fint å se igjen Linusen, som har fått seg ordentlig pannelugg og bart siden sist jeg så han. Men Linus da.. movember er jo over for lengst, hehe.Denne uka er så hektisk at jeg nesten får litt pustevansker når jeg funderer over hvordan jeg skal rekke alt. Men, det er viktig å huske at ting ordner seg på et vis uansett. Ta en ting om gangen, og pust med magen. Sett pris på de små gledene. 

blogmas day seven

Blogmas day seven har vært enda en rolig dag, der jeg igjen har sovet lenge og bare slappet av. Jeg kjørte meg også en tur med julemusikk på stereoen for å komme meg litt "ut". Ellers mekket jeg lasagne til middag, og jeg skulle gjerne sagt at jeg lagde den fra bunnen av, for det hadde faktisk vært litt imponerende, men jeg må nok innrømme at det var mer en en-to-tre rett. Med hvitløksbaguetter og salat ved siden av ble det ihvertfall veldig vellykket. Mamma har også bakt kakemenn i dag, så det koste vi oss med til Jul på Månetoppen. Nå skal jeg ta meg en dusj, og krype under dyna med vampire diaries og awkward. Jeg er så takknemlig for mandagene mine, da jeg ikke starter på skolen før halv elleve. Det er alltid greit med en rolig start på uka. Så rolig helg som jeg har hatt, bør jeg være klar for en uke med stress på skolen. Man blir vel egentlig aldri klar for en ny uke etter helg, men..

blogmas day six

Blogmas day six har vært en rolig lørdag - jeg har sovet lenge (jeg rakk så vidt å se dagslyset), handlet inn mat med mamma og deretter spist taco og rett og slett ligget som et dovendyr i sofaen resten av kvelden med Lasse på fanget. Ingenting er bedre enn en stor, varm og fluffy pus å kose med. Jeg har også drukket kakao, og fylt opp med krem til jeg nesten ble kvalm, hehe. Jeg elsker krem. Så ja, dagen har vært veldig slapp, men også veldig deilig. Jeg kommer til å gå i den rød jule-fleece-buksen min resten av desember tror jeg, men tro meg når jeg sier den er digg. 

Jeg var også ute med kameraet og stativet for å prøve å ta bilde av den fabelaktige fullmånen, men atter en gang måtte jeg slå meg til ro med at jeg trenger en telelinse for å virkelig få fine månebilder. Men man kan se fjellene på bildene jeg tok, og det er så fascinerende synes jeg. Det er jo egentlig helt sprøtt å tenke på at vi faktisk ser på et annet himmellegeme enn det vi selv befinner oss på. Jeg blir helt svimmel av å tenke på det endeløse universet, og hvor liten jeg er i hele bildet. Og dere, tenk på alle problemene vi har og hvor utrolig ubetydelige de egentlig er. Men, det er nå livene våre, så vi må jo nesten bare spille med. Nei, nå tror jeg det er på tide å sove litt. Gurimalla, jeg bør virkelig ihvertfall prøve å gjøre noe godt for døgnrytmen min snart, for dette begynner å bli litt for dumt. Det er alltid om natten at jeg finner på ting å gjøre! B-menneske er jeg uten tvil. 

blogmas day fiveBlogmas day five! og dette var en dag der jeg hadde veldig lyst til å streve litt med den røde leppestiften min. Jeg må alltid bruke litt tid med liplineren og leppestiften for å unngå å se ut som MirandaSings på Youtube, men jeg elsker det når det først er på. Det spriter sånn opp hvilket som helst antrekk, og jeg får faktisk enda mer lyst til å smile når jeg har det på. I dag våknet jeg også skikkelig spent, for i det alarmklokken min ringte, så var Mathilde midt i oppkjøringen sin. Og nå har hun lappen, og jeg er veldig stolt av henne ♥ Jeg husker selv at det var en enorm lettelse å få høre "du har bestått" etter flere måneder med kjøring og pugging. En av de lykkeligste dagene i mitt liv hvertfall!

Etter skolen dro Ine og jeg til Ski - jeg dro mest på grunn av 50% på frozen yoghurt, men vi trengte begge å fikse noen andre ting også. Frozen yoghurt var digg forresten, spesielt karamell og pistasj nam. Senere på kvelden dro jeg på juleverksted hjemme hos en av jentene fra russegruppa, og vi koste oss med julekortlaging, gløgg, julekaker og julemusikk. Selv om jeg allerede har hatt julestemning en god stund allerede, så gjorde dette den enda sterkere. I tillegg så er det så koselig å faktisk sette seg ned og gjøre noe så enkelt som å lage noen kort av litt ark, lim og klistremerker. Jeg gleder meg til å gi de bort.Nå trodde kanskje noen av dere at jeg hadde mislyktes på blogmas allerede, men neida! Jeg later egentlig bare som at dagen ikke er over før jeg legger meg til å sove. Noe som bør være nå, så god natt. Jeg håper deres femte desemberdag var en riktig så god dag.

blogmas day fourBlogmas day four er egentlig en nokså vanlig torsdag, da jeg har vært på skolen og rett på jobb etterpå. På skolen var jeg så trøtt i religionstimene at den siste halvtimen før lunsj var tilnærmet tortur. Neida, langt fra så ille, men det var en halvtime der jeg virkelig forsto hva som menes med å ha "tunge øyelokk". Jeg vurderte faktisk å sove et kvarter i bilen i lunsjen haha, men jeg fant ut at det ville nok bare gjøre vondt verre. Heldigvis våknet jeg opp litt, og jobb gikk faktisk overraskende bra, for tiden gikk fort. Så, ja.. vips gikk dagen.

Jeg har ikke tatt et eneste bilde i dag, men jeg kom på at jeg glemte å vise hva jeg jobbet med på dag to av desember. Jeg var så lei av å ligge i senga og ikke gjøre noe fornuftig, og jeg følte skikkelig for å gjøre noe fint med rommet mitt, så jeg hang opp polaroidbilder på veggen med kun teip. Jeg har så sinnsykt mange polaroidbilder nå, men jeg har fordelt bunken hos pappa og her hos mamma. På rommet mitt hos pappa hang jeg opp bildene på en snor på veggen med små binderser - noe som ble skikkelig fint - men jeg fant ut at jeg ville henge de rett på veggen her hos mamma. Jeg ble veldig fornøyd, og jeg gleder meg til å utvide det hittil lille området på veggen. Hvis dere ser nøye på bildet over, kan dere kanskje skimte Colosseum og Pantheon fra Roma (hint: øverst høyre hjørne). 

Hva har deres fjerde desemberdag bestått av? 

blogmas day three

Sett på denne for maksimal julestemning. En av mine absolutt favoritt-julesanger, åh. Blogmas day three! 

I dag kom jeg meg endelig på skolen, og det føltes utrolig nok veldig bra. Jeg koste meg nesten litt der jeg gikk til skolen i minusgradene, innpakket i skjerf og parkas med en takeaway-kopp fra statoil med varm toddy i hendene kledd i et par gode votter. Jeg elsker at det er hvitt og kaldt ute, det er bare noe med den stemningen. Det er alltid stemningen når det kommer til meg, hehe. Jeg setter sånn pris på god stemning. Jeg synes faktisk det var litt koselig å sitte i de tre mattetimene - på siste rad i høyre hjørnet langs vinduene. Man setter virkelig pris på de rareste ting etter å ha ligget i senga og sett i veggen i fire dager. Det var også så fint å se på at tåken etterhvert forsvant og sola tittet frem og glinset i snøen. Jeg var også skikkelig glad og fornøyd da jeg fikk tilbake mattetentamenen som jeg hadde for en uke siden, og til min store overraskelse fikk jeg karakteren fem! Jeg har alltid hatt ganske dårlig tro på meg selv når det kommer til matematikk, men det er veldig ofte jeg overrasker meg selv. Jeg må nesten bare dunke det inn i hodet mitt at jeg er bedre enn jeg tror. Er ikke så lett det der. 

Etter skolen plukket jeg opp Mathilde, og vi kjørte for å levere de siste dansekostymene vi hadde liggende tilbake til danseverkstedet. Jeg ble faktisk litt trist da jeg leverte fra meg den knæsj rosa kjolen vi har så mange minner med, eller de store superhelt t-skjortene. Danseårene mine i danseverkstedet har vært så fantastiske, og det ble en så brå slutt, for alt var plutselig bare over. Trist, men sånn er det. Mathilde og jeg kjørte videre for å levere seks-sju poser med klær som jeg har ryddet ut av klesskapet mitt. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg hadde klær fra femte klasse liggende i et hjørne i skapet, så det var virkelig på tide. Det er så koselig å kjøre rundt for tiden, for julelisten spiller på stereoen, varmesetene steiker rumpene våre og ute i mørket lyser det store juletreet i sentrum opp for alle litt vinter-deprimerte sjeler der ute. I tillegg til de små juletreene som henger rundt på lyktestolpene. Ah, så koselig. Jeg avsluttet dagen med varetelling på jobb, og nå må jeg forte meg og skrive en liten engelsk lekse før jeg må komme meg i seng. Jeg valgte nemlig å prioritere blogmas, for jeg SKAL gjennomføre dette. 

Jeg håper din tredje desemberdag har vært fabelaktig!

blogmas day one and two

I fjor prøvde jeg å sette i gang et prosjekt der jeg skulle poste bilder og skrive litt hver eneste dag i desember, men flaut nok kom jeg meg ikke lenger enn til dag to. Men i år prøver jeg igjen, og denne gangen med en litt sterkere viljestyrke, liker jeg selv å tro hvertfall. Jeg vet ikke hvor mange som egentlig ser på Youtube, men flere youtubere vlogger hver dag i desember og kaller det vlogmas. Derfor tenkte jeg å kalle dette prosjektet blogmas. Bare ordet gir meg julestemning, hihi. 

 Image and video hosting by TinyPic

Grunnen til at dag en ikke kom før i dag er fordi jeg har vært syk siden fredag, og for det meste ligget i senga siden lørdag. Det høres jo ut som at jeg har ligget nær døden - og til tider har det nesten føltes sånn ut også (mulig det bare er jeg som overdramatiserer det hele nå, men la gå) - men egentlig har jeg bare hatt en veldig sterk forkjølelse. Det jeg har undret meg veldig over og syntes har vært veldig artig er at denne forkjølelsen har inneholdt alle de typiske elementene, men bare i baklengs rekkefølge. Jeg begynte nemlig å hoste først, deretter ble jeg skikkelig tett i nesa og i hodet, og nå på slutten har jeg hatt vondt i hodet og vært litt kvalm. Haha, hos meg er det vanligvis i motsatt rekkefølge, og dette synes jeg er litt festlig. Så jepp, min 1. desember kan karakteriserer som snørrete, tett, svimlende, men også veldig koselig og stemningsfull. 

Heldigvis hadde jeg lille vofsen som trøstet meg og som fortsatt ville ha kos  selv om jeg lå der og sikkert så helt motbydelig ut (hun visste heldigvis ikke om smittefaren hehe). Bildet over kan jeg hashtagge med "essentials", for det er egentlig først og fremst dette min første desember handlet om. Men jeg klager ikke altså! Til tross for forkjølelsesplager, så er det alltid deilig å kunne tusle litt hjemme med god samvittighet. Jeg har også allerede rukket å starte på bok to av "Alvetegnet", nemlig "Nissedreperen". Ah, jeg elsker denne trilogien, og spesielt denne boka. Den er faktisk skikkelig spennende og guffen. Også er det veldig deilig å lese på norsk til en forandring. Man kan også spotte en tom julebrusflaske bak der. Endelig! Og den var sinnsykt god. 

Så ja, første desember var en fin dag med julemusikk, julebrus, Jul på Månetoppen, lys i form av det lille juletreet mitt, den røde julestjerna og adventsstaken i stua, kosesokker, den nye julepysjen min og masse, masse snytepapir. 

 Dag to har bestått av mye av det samme, for jeg valgte å bli hjemme fra skolen i dag også for å bli hundre prosent frisk. Det har vært betydelig mindre snytepapir og varm saft, om ikke mer julemusikk, julepysj og kosesokker, lys, kos med vofsen og kakemenn. Ute er det hvitt, noe jeg er sjeleglad for. Ordentlig desember dette her, og jeg kan ikke klage på noe som helst. Jeg koser meg skikkelig, og jeg er sånn halvveis klar for skole i morgen. Det er noe med det - jo lenger man blir hjemme, jo vanskeligere blir det å komme seg ut i verdenen igjen. Heldigvis er tentamensperioden over for min del, så nå er det bare litt prøver og fremføringer igjen, så er det faktisk juleferien rett rundt hjørnet. 

Jeg håper du også har hatt en magisk start på desember! Men du vet, den kan bare bli bedre herfra (jeg er cheesy, jeg vet). 

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits