HafjellNoen bilder fra vår tradisjonelle, årlige tur til Hafjell. Julebrusen fra Lillehammer smakte ekstra godt "i" Lillehammer, og den typiske skimaten var på plass. Vi var skikkelig heldige med været - det var sol og masse god snø. Likevel var det 16 minusgrader på slutten av dagen, så jeg holdt på å fryse av meg både fingre og tær. På hotellet koste vi oss med frokostbuffet (småpølser og vannmelon, yum), middagsbuffet og til og med fire-retters en kveld, badebasseng (som kunne vært varmere...) og film på TV på hotellrommet. For å oppsummere; en veldig fin tur som alltid. 

smakebit

En liten smakebit på bildene jeg tok i vakre, vakre Roma. Jeg ville så gjerne poste noen bilder før det har gått flere uker siden jeg kom hjem, så selv om jeg ikke har så mye tid til overs i disse dager, så fikk jeg redigert noen av bildene. Stikkord: syk trafikk, fantastiske og storslåtte bygg, kart, utsikter, regn og lyn, sol og kjempevarmt. 

wanderlustEtter å ha lest innleggene til Frida om reisen hennes til Kina, som dere virkelig bør sjekke ut her, sitter jeg her og kribler etter å reise. I dette øyeblikk har jeg skikkelig lyst til å reise ut, til nesten hvor som helst, ta bilder, møte mennesker, smake mat, se landskap, ta enda mer bilder og leve i en annen kultur for en liten stund. Bildet over tok jeg i Dublin for ett og et halvt år, på Trinity College (som jeg forresten enda ikke har postet ett eneste bilde fra, noe jeg virkelig vil og må snart). 

Hvis du kunne velge hvor som helst som du kunne ha reist til akkurat nå, hvor ville det vært tror du?

throwback to paris


Jeg tittet litt i albumene mine på jakt etter noe å dele med dere i dag, og jeg kom på at jeg har noen flere bilder fra februar da jeg var i Paris på språktur med franskklassen. Disse er tatt med iphone, og det er de jeg synes er de koseligste. Mathilde og jeg bodde i samme familie, og sammen utforsket vi Paris. Vi hadde begge vært der før, men ikke bare oss to på egenhånd. Åh, jeg savner stemningen så mye!! Paris er virkelig noe helt eget - ikke bare på dagen, men også på kvelden. Jeg savner spesielt de tidlige morgenene da vi gikk til metroen og videre mot skolen. Det var allerede mange mennesker i gatene, og det var en slags stresset atmosfære, men så absolutt ikke på en dårlig måte. Noen sto ved trappene til metroinngangen og solgte dagens avis, andre hadde allerede åpnet de små bakeriene sine der det luktet godt av nystekt bakst. Jo, det må nok være Paris om morgenen jeg savner aller mest. Vi fikk veldig mye fritid av familien vår på kvelden, så vi tok metroen i alle retninger og prøvde å se så mye som overhode mulig. Vi avsluttet turen med å sitte foran eiffeltårnet da det blinket i noen minutter. Akkurat det øyeblikket er noen av mine aller beste minner, for det var så utrolig koselig å sitte der sammen med Mathilde. Vi er jo så glad i det franske språket og, så å kunne prøve seg i Paris på egen hånd var skikkelig gøy. Vi ville ikke dra hjem! Jeg håper vi får til en tur sammen snart igjen. 

places

Langs havna i Rovinj, Kroatia


Midt i trafikken i Berlin, Tyskland.


På toppen av Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.


På kvelden ved The Temple Bar i Dublin, Irland.


Berlin by night.


Under Eiffeltårnet i Paris, Frankrike.


På Gamle Bybro i Trondheim, Norge.


På 50's inspirert diner i Dublin, Irland.


I en smal brosteinsgate i gamlebyen i Alqudia, Mallorca.


(JEG VIL REISE)

mallorca, part two


En dag på Mallorca var det overskya, så vi bestemte oss for å gå inn til Gamlebyen. Den lille, gamle "byen" var rammet inn av en mur som gikk rundt hele, som man også kunne gå på.

I noen områder var det utrolig mange mennesker, mens i andre var det mindre folksomt. 


Fra muren kunne man se toppen av nesten alle husene i byenRundt nesten hvert hjørne kunne du møte på en søt liten kafe eller restaurant

(Jeg må bare meddele til alle som en gang vil smake denne isen; jeg smakte den forrige gang jeg var på Mallorca, nettopp fordi den ser sykt god ut, men den smaker såpe. Virkelig en skuffelse. Denne gangen ville jeg kun kjøpe den for bildets skyld! Da er dere advart.)

Denne katten lå på muren rett ved trappa å sov og brydde seg ikke om alle menneskene som måtte åle seg forbi den for ikke å tråkke på den. Det var nesten som om jeg ville røre borti den bare for å forsikre meg om at den pustet!


Blir ikke noen flere deler når tror jeg. Var en herlig sydentur ♥ Håper dere likte bildene!

Geiranger


På fredag dro Mathilde, hennes søsken og jeg til Geiranger med buss som skulle ta 7 timer. Jeg elsker lange bussturer - og sammen med Mathilde fløy jo tiden som bare det! I Geiranger bodde vi hos bestemoren deres, i et utrolig fint og gammelt hus. Med den utsikten - det var som å se på et postkort hver gang jeg tittet ut av et vindu!


Jeg var der kun til tirsdag, da jeg måtte dra hjem litt tidligere, men de tre hele dagene der var kjempeavslappende, men også innholdsrike. Den første dagen gjorde vi ikke stort annet enn at vi tuslet ned i butikken og plukket med oss masse yummystuff, spiste en is, forsøkte å gå en liten tur (men plutselig ble det regnstorm) og tuslet hjem igjen. Deretter lå vi bare i senga og spiste og koste oss. De to andre dagene gikk vi i fjellet (1 mil!!) der vi gikk til et utsiktspunkt og der vi også gikk bak en foss. Det er også verdt å nevne at vi møtte på 3 LAMAER! Først trodde vi det var alpakkaer, men jammen viste det seg å være lamaer. 
JEG HAR SETT LAMAER ♥ hvor kult er ikke det!! hælledussen, se den hvite da

Vi tok også en times ferje i Geirangerfjorden, og den gikk til et sted som heter Hellesylt. Et fint, men skikkelig forlatt sted spør du oss haha - var ikke så mye å gjøre der for å si det sånn. Men vakkert var det! Ellers spilte vi yatzy, spiste, hørte på musikk, spiste litt mer og spilte candy crush. Det har vært noen finfine dager ♥


ps: hva synes dere om bildene? vært i Geiranger før?

mallorca, part one


Fredag 21. juni - siste skoledag egentlig, men vi var så heldige å få avspasere - tok jeg flyet til Mallorca, der vi videre tok bussen til Alcudia. Det er en by som ligger en times busstur fra Palma, og det er egentlig ganske mange turister der - spesielt nordmenn, svensker og dansker! Sykt hvor mange norske stemmer vi hørte rundt omkring. Alcudia ligger ved kysten, og strendene strekker seg laangt. Sinnsykt nydelige.


Nede ved havna lå det masse båter, og det var også mange restauranter rundt omkring der med den fineste utsikten utover mot havet. Tror vi spiste der 3 ganger eller noe.
Nede ved havna var det også karuseller og hoppeslott, så stemning var det.Den meste av tiden brukte vi ved bassenget på solstolene - slappet av, leste og slikket sol. Vi dro kun til stranda én dag og leide stoler, men da tittet sola kun frem mellom skyene hvert tiende minutt. Bassenget var definitivt diggest denne gangen!


blitt litt brun og da hehe

Likte dere bildene? Det var en kjempedeilig og avslappende uke på Mallorca, men alltid litt deilig å komme hjem igjen. Nå savner jeg så klart varmen, men jeg gleder meg til resten av sommerferie med en forhåpentligvis fantastisk norsk sommer!

something frenchNoen flere bilder fra Frankrike! Dette er fra dagen vi var i Paris. Sacré-Cæur besøkte ikke jeg og pappa da vi var i Paris i fjor, så det var skikkelig bra å få sett den og. Elsket utsikten der oppe fra! Nedenfor kirken ligger Montmartre, og der var det sykt mye mennesker i gatene! Typisk turistgate med mye I<3Paris sjapper, så vi fikk beskjed om å passe ordentlig bra på bagene våre. Haha, jeg hadde min over hodet og gikk og holdt på den foran magen. Slit! Vi var også på Starbucks da vi hadde lunsj, og jeg prøve noe nytt, nemlig frappuccino uten kaffe og med jordbærsmak.. himmelsk godt. 

Hva synes dere om bildene fra Paris?

France

Etter fem dager i Frankrike, boende hos en fransk vertsfamilie, er jeg nå hjemme igjen i egen familie med egen seng og dusj. Jeg har hatt det veldig fint, og det har vært veldig spennende å få oppleve en helt annen kultur på så nært hold. Familien jeg bodde hos var ikke de beste i engelsk, så jeg fikk også prøvd meg med liiitt i fransk selv, men jeg har også blitt litt skrekkslagen over hvor vanskelig språket er haha. Prosjektet som klassen min er med på heter Comenius - stay in school, og de landene som er med er Frankrike, Spania, Litauen, Danmark og Norge. Jeg og 4 andre fra klassen dro altså til Montataire - en by nord for Paris!Vi var altså en ganske stor gjeng - fra 13-17 år gamle. Det var mye opplegg på de få dagene - vi tegnet, hadde en time med fransk boksing, vi besøkte en bedrift, var på hesteshow, besøkte et slott, var i Paris en dag og spiste middag med familiene på skolen den siste kvelden. Etter skolen gjorde vi forskjellige ting med verten vi bodde hos - jeg spilte badminton og ridde hest sammen med min vert. Haha, må innrømme at jeg var mildt sagt nervøs da jeg satt på hesten og skulle "styre" den rundt alene, og da hestelæreren heller ikke kunne engelsk. Ellers har jeg smakt foie gras (falt ikke helt i smak) og spist typisk fransk frokost hver dag med baguetter og croissanter. 


Den norske gjengen! Ellen, Anton, John, Mathilde og meg.
Notre Dame


Alle sammen foran Eiffeltårnet ♥


Et bilde fra landsbyen der jeg bodde - jeg synes det var en utrolig sjarmerende by!


♥♥♥

Jeg har flere bilder jeg vil vise dere, så de kommer etterhvert! Jeg er utrolig glad for at jeg var med på dette, for det var virkelig en kul opplevelse!

Hva synes dere om bildene? Har noen av dere bodd hos en vertsfamilie før?

Au revoirI morgen drar jeg til Frankrike!! Og jeg har ikke pakka enda haha. Jeg gleder meg masse til å møte familien jeg skal bo hos, og jeg gleder meg til å se mer av landet enn bare Paris. Men så skal vi jo også inn til Paris en dag. AHH, gleder meg! Ha en fin uke, det skal forhåpentligvis jeg :-)

In love with this cityparis. jeg kan ikke helt beskrive hvor mye jeg elsket byen etter de få dagene jeg var der i fjor mars. det var en utrolig vakker by. jeg elsket la tour eiffel, l'arc de triomphe, musée du louvre, notre dame, la seine, de søte frokostene, det sinnsykt sjarmerende hotellet, avenue des champs-élysées, de flere hundre hengelåsene som var festet på broene, le quartier latin, kveldene da la tour eiffel ga fra seg blinkende lys og spotlights som speidet over byen, de hyggelige menneskene, makronene og det lille jeg fikk snakket av det vakre språket fransk.

jeg kan ikke vente til paris i april!!!

I Hafjell

Stikker bare innom via mobilappen for å fortelle at jeg nå er i Hafjell, og har vært i bakken og stått slalom i dag! Nå er jeg på hotell, og skal snart ned og bade i bassenget. Ganske herlig! :-) Håper alle har hatt en kjempekoselig jul med familie og MASSE god mat! Jeg har vært i trondheim hos familie, og har ikke hatt ETT øyeblikk der jeg har vært sulten haha. Kos dere videre!

mer fra Berlin
hele Europa-gjengen ♥
// bilde lånt av Ellen //
Dette er fra da vi besøkte en tysk skole! Vi satt for det meste å snakket med dem på engelsk om oss selv og forskjellene på Norge og Tyskland. Vi ble delt inn i grupper, og Ellen og jeg snakket da spesielt med en gruppe jenter. Veldig koselige! Vi ga hverandre nummerene våre og la hverandre til på facebook, så det er kjempe koselig å fortsatt kunne ha litt kontakt :-) 
// bilde lånt av Ellen // 

Ellen ♥


Sykt turister med berlinerboller i Berlin da!
Dette er på toppen av en domkirke vi var i - utrolig fin utsikt!


Marlene, Helene og meg
Sykt happy for kakao fra Starbucks!


Ellen, meg, Silje Marie og Helene. Koselig på kinarestaurant ♥


Triste på flyet hjem - ville ikke dra!

Var en utrolig fin tur med mange opplevelser. Gleder meg kjempemasse til de andre turene vi skal på!

Hva synes dere om bildene? Vært i Berlin?

I <3 Berlin


meg og Ellen - endelig fått starbucks'en vår
Matilde og Ingvild ♥
Silje Marie ♥


Helene ♥

Noen bilder fra de første dagene i Berlin, der jeg var med Europaklassen. Det var en fantastisk tur - mye mer enn forventet! Gjengen er så herlig! Vi koste oss med starbucks, shopping, litt historie og trasking rundt i byen, cafèer og restauranter, herlige hotellfrokoster og koselige kvelder på hotellrommet. Gleder meg til neste tur!

Hva synes dere om bildene? Har dere vært i Berlin?

Og som vanlig når jeg kommer hjem fra reiser, har jeg flere hundre bilder jeg vil vise. Derfor poster jeg flere bilder senere ♥

bergen by


litt tidlig om morgenen dette her, haha ♥

22. juni, den første helga i sommerferien 2012, satt Tuva'ene på Burger King på Oslo S og ventet på toget som skulle kjøre i 6-7 timer til Bergen by. Åh, husker vi gledet oss helt sykt! Det var vel første gangen vi skulle dra med tog alene, og vi skulle besøke broren min og kjæresten hans som bodde i Bergen (nå bor de nemlig i Oslo!). Det var en utrolig fin tur, og vi fikk virkelig opplevd mye av byen på to dager synes jeg. Vi vandret rundt i de fine, trange gatene ved de koselige husene, vi var på akvariumet, vi tok Fløyen, tok masse bilder, gikk i butikker og satt på koselig kafè. 

Noen av bildene har jeg postet før, men det er også noen nye. For en herlig tur, Bergen er en flott by. 

Til dere som har vært i Bergen - hva synes dere om byen?
Likte dere bildene? :-)


 

 

Fine byen minNoen bilder fra Trondheim, nesten-hjembyen min ♥ Jeg har besøkt familien, badet, brukt litt penger, bowlet, spist på Egon oppe i Tyholttårnet og mye annet koselig. Utrolig fin by! Også elsker jeg trøndersk da, haha. Jeg husker jeg ville pappa skulle lære meg det da jeg var yngre. 

Hvilken norsk by har dere et forhold til?

I fine Trondheim

Nå er jeg i fine fine Trondheim hos familie, og har kost meg med bading i sjøen og snop. Koser meg sånn her i denne byen <3 Mobilbilder fra togturen...

Hva gjør dere om dagen?

Mallorca

Cala D'or på Mallorca ♥ Bading i basseng og på strand i herlig vann, masse god mat, lange avslappende dager, nutella og sjokolademelk hver dag (nomnom) og en fin båttur langs kysten på det turkise, krystall-klare vannet. Har også kjøpt mye fint; hippie-solbriller og cowboyhatt hehe. Fikk også tak i en parfyme jeg lenge har hatt lyst på, til billigere pris til og med. Jeg har hatt det kjempe fint, men jeg må innrømme at det var veldig deilig å komme hjem til den friske, norske luften og den gode senga mi! :-)

Hva synes dere om bildene? 

I morgen drar jeg med tog til Trondheim for å besøke familie, og kanskje være litt turist (hver gang). Håper alle koser seg de siste dagene av ferien! 

Skjønne Rovinj

Rolig, lite, hyggelig, stille, bråkete, vakkert, nydelig, folksomt, energisk.. ja, dere leste riktig - byen er stille og rolig, men også bråkete og energisk. Etterhvert ble det flere og flere mennesker å bane seg gjennom i de trange, brosteinsbelagte gatene, men samtidig var stemingen så rolig og avslappet. Ingen stresset, men trasket rundt med en is i hånden og tok livet med ro. Og alle var så hyggelige! Spesielt kelnerne, da. Ga oss komplimenter, snakket litt norsk til oss (han klarte å si takk!) og spurte til og med meg om facebook'en min. Haha, han fikk ikke den, men hyggelig var det da! Utrolig hvor lite åpne og hyggelige vi er her i Norge til hverandre i forhold til det de var der. 

Jeg elsket å gå i gamlebyen på de nesten polerte brosteinene, der man så vidt kunne skimte den blå himlen der oppe mellom de høye veggene. Der det av og til hang en klesvask til tørk på en snor eller en liten gjeng sultne katter som ble matet av en gammel dame.


Jeg elsket det rolige, klare vannet om kvelden og sola som gikk ned borte i horisonten. 
Den laange stranda med de deilige timene på solsenga i solsteken, etterfulgt av et deilig bad i det helt klare vannet.
Og ellers; havna og båtene, de fargerike bygningene på rad, ISEN og muligheten til å kunne kle seg lett og sommerlig. Tusen takk til Live og familien hennes for at jeg fikk være med og oppleve en så fantastisk by! 

Hva synes dere om bildene jeg tok i Rovinj? Fin by, sant? Vært der?

Rovinj

Hei!

Nå sitter jeg på en internettcafé i fineste Rovinj der det forresten er utrolig varmt! De siste dagene har det vært de varmeste dagene her på ca 67 år - altså over 40 grader i skyggen. Vi har vært flere ganger på stranda, solt oss (har fått skille og greier!), badet masse, spist masse is og vært på mange fine restauranter. Det er herlig stemning i byen om kvelden - latter, musikk, lys og masse folk overalt.

I morgen begynner vi på hjemreisen igjen, noe som blir trist, men også litt deilig! Begynner å savne den friske, norske luften!Hva synes dere om bildene?

Kroatia next!


I morgen kjører jeg i bil sammen med Live til Kroatia! Gleder meg noe sykt! Gleder meg mest til varmen og sola... og stranda og maten og markedet - ALT! Tror ikke det blir noe blogging, så dere får alle sammen ha superfine sommerdager! Snakkes! Vært i Kroatia?

BERGEN |||Åh, for en fantastisk tur! Fin by, fin bestevenn, fint vær - fint har det vært! Hva synes dere om de siste bildene? Vært i Bergen før? :-)

BERGEN || akvariet


Stakar lille pingvin - denne var syk og var stengt inne for seg selv. Den skulle bli bra igjen snart da!


Uæh, får frysninger av å se dette bildet - men det er flotte skapniner da! Jeg synes litt synd på dem som ligger inne i små glassbur dagen lang, men det virker som om de har det greit!


Hahaha, dette må være den rareste og merkeligste fisken jeg har sett noen gang! Say no more!


Smelt... søteste skapningen på jord!


Søsteste skapningen på jord nr 2! Dere ser på en sjøløve - søtsøtsøt!

Hva synes dere om bildene?
Har dere vært på akvariet i Bergen før da? 

BERGEN |

Bergen har vært fantastisk, og vi har virkelig fått oppleve den fine byen. Tuva og jeg har gått i koselige, trange gater der det krydde med koselige kafèer og søte butikker, vi har vært på akvariet, tatt fløyen og knipset mange, mange bilder. 


Hva synes dere om bildene? Flere kommer!

Les mer i arkivet » Desember 2014 » November 2014 » Oktober 2014
hits